Sve o braku 29 epizoda

Sanem ponovo pokvari večeru na kojoj su Erman i Čolpan htjeli da najave vjenčanje. Čolpan će pogledati vjenčani list, ali Sanem interveniše u ovoj situaciji. Ono što je Sanem uradila spriječilo je Čolpan da sazna za njihov brak, ali je Boru i njihovu vezu stavilo u veliki ćorsokak.

Sanem moli Azru da pomogne u popravljanju situacije. Ali ovoga puta, Sanem, koja je otišla predaleko, neće biti lahko da ispravi ovu situaciju. Gulistan, koja je postala žrtva zastarjelih svjetogorskih običaja, traži pomoć od Čolpan kako ne bi izgubila svog voljenog sina. Čolpan pristaje da pomogne Gulistan u teškoj situaciji.

Ali činjenice koje sazna o Gulistan će zakomplikovati stvari. Dok se Efe nada da će svoju bliskost sa Azrom podići na viši nivo, Azrina tvrdnja da su oni samo prijatelji povećava napetost među njima. Efe smišlja plan da natjera Azru da shvati da njena osjećanja prevazilaze prijateljstvo.

Tekin traži od Erman da joj po tradiciji zatraži ruku od Čolpan. Ipak, ova svečanost neće proći bez incidenata i završiće se senzacijom dostojnom porodica Dževher i Arsen.