Home / Religija / Poučne priče / Poučna priča: Džin ga zaposjeo tokom “noći vještica”

Poučna priča: Džin ga zaposjeo tokom “noći vještica”

Upoznao sam jednu osobu koja je primila islam dan poslije “noći vještica”. Ali zašto neko prihvata islam dan poslije “noći vještica”? U osnovi desilo se ovako, ova osoba koju je zaposjeo džin je za noć vještica otišla se zabavljati zajedno sa svojim prijateljima. Svi su bili potpuno pijani. I pokupio ih je musliman koji je bio u službi u kojoj mu je ponuđeno da pokupi pijane ljude sa ceste tokom te noći i odveze ih kući.

Ovi momci su odsjeli u hotelu i on ih je tamo odvezao. Na pola puta do hotela ova osoba (koju je zaposjeo džin) se počela ponašati veoma, veoma čudno. Svi su bili pijani i niko nije znao što se događa, ali kada su ga nosili do sobe, neki od njih su počeli dolaziti sebi od uticaja alkohola. Jedan od njih se počeo zezati sa osobom koju je zaposjeo džin, tako što mu je pustio rock muziku, ali džin nije bio zainteresovan nimalo. Zatim je ovaj musliman što ih je dovezao rekao da on pusti Kur’an da uči, i osoba koja je zaposjednuta je počela luditi i prevrtati se po krevetu i na kraju stavila je jastuk na glavu tako da ne čuje učenje Kur’ana.

Sutradan kada je ova osoba došla svjesti, srela je muslimana koji ih je dovezao u hotel, musliman mu je pokazao video gdje se vidi u kakvom je stanju bio sinoć, osoba ga upita šta mu se to dešavalo, šta je to što uči, a musliman mu je rekao da je opsjednut džinom i da je ovo što uči, Kur’an. Zatim mu je počeo govoriti o islamu nakon čega je ta osoba primila islam već sljedeći dan, Elhamdulillah. Ali sljedećih nekoliko dana ova osoba je imala strašne snove, u kojima stoji ispred ogledala i odjednom se stvore strašna stvorenja oko njega koja ga povuču na mjesto gdje gori vatra i govore mu: “TVOJE PREBIVALIŠTE JE S NAMA U VATRI!”

Zatim mu se to počelo prikazivati i na javi, iako fizički ničega nije bilo, gdje god bi se okrenuo vidio bi na arapskom jeziku natpise na kojima piše: “TVOJE PREBIVALIŠTE JE S NAMA U VATRI!” iako nije znao arapski ovo je mogao pročitati. Otišao je kod jednog šejha da mu objasni problem i napisao je to što vidi, kada je šejh vidio da on piše na arapskom, nije mogao vjerovati da on piše taj natpis na arapskom i čita ga iako nema pojma od arapskog, šejh ga je upitao gdje si naučio to, a on je rekao da je to samo ono što vidi gdje god se okrene. Šejh mu je zatim objasnio da je opsjednut džinom i da mora riješiti taj problem.

svjetlo-dunjaluka

error: Zabranjeno kopiranje !!