Gospodja Fazilet i njene kceri

Gospođa Fazilet i njene kćeri 50 epizoda

Jagiz i svi su na zabavi povodom 40 godisnjice firme i Sinan je odlucan da kaze istinu u vezi Jagizove majke koju je doveo na zabavu i zeli da kaze istinu pred svima kako bi sastavio nju i Jagiza, kao sina i majku. Ali Sinana ceka jedno veliko iznenadjenje..Fazilet dolazi kod Edze nakon sto je saznala da se porodila ali šokira je vijest danjenog unuka nema i da je kidnapovan od strane Selin. Hazim pita Edze kako je sigurna da je Selin ta koja je ukrala dijete. Edze dolazi u vilu. Dok se oni svi prepiru oko toga, Jasin ulazi u kucu i govori kidnapovala je moje dijete, moga sina. Jasin pronalazi bebu, svog sina ispred vile. Svi sa šokom gledaju u Jasina koji govori kako je Edzeino dijete zapravo njegov sin. Fazilet prijeti i Hazimu i Selin da ce ih ubiti ako se nesto desi unuku. Edze je uplasena za svog sina.

Selin dolazi policija jer je terete za kidnapovanje Edzeinog sina. Na zabavi Jagiz saznaje da je zapravo Kerimin sin i to mu tako tesko pada. Jagiz kaze pred svima kako su sve svi znali a krili od njega i da je nejgov posao tu zavrsen. Da je sve gotovo. Hazan ga moli da je saslusa i kaze mu da nije zeljela da tako sazna a Sinan mu kaze da je on krio i da je htio da pati koliko i on. Kerime uhapsi policija. Sta ce biti sa Edze, Jasinom, sta ce on uraditi povodom sina, hoce li on i Edze ostati skupa? Sta ce Jagiz uraditi, hoce li otici u Ameriku, i sa kim? Sta ce biti sa Kudretom i Fazilet, nisu kopkali po prosloisti…Sta ce biti sa Gokanom i Jasemin, Gokan nije saznao istinu ko je otac djeteta..Sta ce Kerime i Hazim? Fazilet isprica Hazan kako je njen otac, Faziletin otac prodao za pet para. Hazan ocajna saznavsi kako je patila njena majka. Nakon toga Hazan odlazi na mezar ocu. Sinana se svi odriču i firma Egemen bankrotira.

Jagiz i Hazan sjede pored mora i ona zaspi te nakon toga je Jagiz pokrije jaknom i odlazi govoreci joj da je njihova prica došla do toga i da je kraj. Gokhan saznaje da je Jasemin zapravo Dzemile i da je Kudret otac djeteta.Jasin saznaje za Selinine spletke. Na kraju i Sinan kada vidi da je pogrijesio pocinje plakati ali kasno. Jasemin umire na Gokanovim rukama jer je Kudret krenuo da upuca Gokana ali se Jasemin isprijecila ispred njega. Ali Jasemin se izbori sa zivotom i ostaje ziva. Selin se ubije pred svima upuca se u glavu. Hazan odlazi na mezar od oca i osisa kosu placući. Jagiz i Hazan se pomire.

Godinu dana kasnije, Gokan je poceo da radi u firmi, Jasemin ostaje trudna i sretna pored Gokana i svoje kcerkice. Hazim se razbolio i u starackom domu je jer je puno bolestan, Edze mu donosi sina i cita knjige. Edze i Jasin nisu skupa, ali je dozvolila Jasinu da odvodi dijete da bude s njim. Sinan je ostao na ulici, spava kao siromah na brodicima. Jagiz dolazi i opet mu pruza ruku kao stariji brat. Jagiz i Hazan odlaze u Ameriku i vjencaju se. Nakon godinu dana dolaze da iznenade majku ali je ne zaticu u kuc. Fazilet je sredila staru kucu koju je pretvorila u kucu iz snova. Njihova vila se proidaje. Fazilet je sjela na trajekt da se provoza i prisjeti starih dana…. Kraj serije.