Emanet

Emanet 281 epizoda

Jaman je zaista iznenađen kada cuje od Zije da je on ubio Kevser. On sada sumnja da je Zija ubio i Ikbal iako nije. Pokušava Jaman da sakrije da je njegov brat kriv za smrt Seherine sestre. Cenger pita Jamana da li je rekao Seher da je njegov brat ubio njenu sestru? Jaman mu kaze da nje i da ne zna kako da joj kaze.

Cenger savjetuje da provjere sa doktorom Zijnu terapiju, mozda mu nije dovoljno jaka i da mu se sve pomiješalo u glavi.Adalet daje sansu Neslihan i kaze da kaze Bori da ce ici upoznati njegovu porodicu ali da se ne nada previše. Neslihan je jako drago zbog toga.

Ibrahim sprema iznenađenje za Karu. Uzima brod, prsten i muziku te odlucuje da zaprosi Karu.Doktor govori Jamanu da nisu to te tablete koje je on propisao Ziji. Doktor: Tableta koju ste mi donijeli i ona koju sam vam prepisao nisu iste.

Dao sam mu tabletu da mu razbistri um. Ali ovo je nešto mnogo drugačije. To mu zamagljuje um. To ga čini nestabilnim. Zbog toga ima napade. Yaman: Prošao je kroz sve što ste upravo rekli. Da li je to bilo zbog tableta?

Doktor: Vjerovatno. Neko je očigledno petljao u mentalno zdravlje tvog brata. Jaman shvata da je Ikbal ta koja je davala te tablete Ziji.Adalet odlazi upoznati Borinu porodicu.