Emanet

Emanet 768 epizoda

Nana poljubi Jusufa, izađe i čuje Halu Akču kako govori Yamanu: brak je najbolji put. Krenite na put što prije, bez gubljenja vremena. Yaman shvati da Nana sluša i u šali kaže: Ne, teta ne želim. Brak nije ni za nju, ni za mene.

Nana je šokirana. Yaman; Mi smo dva divlja konja. Ako se ujedinimo, usporit ćemo. Važno je proživljavati osjećaje, onoliko dugo koliko je potrebno. Nana tužno odlazi, a Yaman daje znak teti. Teta i nećak se smiješe.

Nana sjeda na stolicu i počne plakati govoreći da je Jaman ne voli toliko. U tome je nazove Pinar i ona nastavi njoj pričati.Pinar je tješi govoreći joj da je mozda pogresno shvatila. Nana kaze da je sve jeasno, ali da nije tuzna.

Jaman sluša Nanin i Pinarin razgovor i zadivljen je time sto cuje, saznanje njene snove koje oduvijek sanja.
Nana tužno kaže: ali život me naučio da će snovi ostati snovi. Život je težak. Nana plače, ali zaljubljeni Yaman već ima ponudu za brak…

Ajse prati Ferita koji kupuje buket ruza i odlazi negdje.Saznaje da odlazi na mezar od Sevim.Volkan nazove Neše i pita je za Ferita.Nana shvata da je najbolje da se spakuje i ode. Jaman dolazi do nje i krene uci ali ona mu ne dozvoljava da uđe.