Emanet

Emanet 244 epizoda

Jaman kaze Seher kako sa nestrpljenjem očekuje njen odgovor. Tadaa Jaman nazove Nedima tražeći od njega uslugu u kojoj ne treba ništa da nedostaje. Seher odlučuje da odgovori Jamanu isto pismom. Dio pisma je ovaj: “To je kao cvjetnjak koji raste u meni.

Sve ovo vrijeme moje srce je bilo daleko od sunca i zemlje. Kao da nije ni postojao. Sada bije kao lud. Kada te dotakne, kada pričaš nasmijan i ponekad namršten. Znam da mi nikada neće biti hladno, da se nikada više neću izgubiti u olujama. Tvoje sunce me peče. Zastaje mi dah. Hvala Bogu, dao si ogroman cvjetnjak. Znam da ćemo uvijek biti u toj šarenoj bašti. Hvala bogu.”

Ikbal shvata da se nesto desava izmedju Jamana i Seher i kune se da ce nesto poduzeti kako se ne bi smijala na taj način Seher.Neslihan odlazi do Sultan kako bi razgovarala sa Firatom koji joj je rekao da ima nesto vazno da joj kaze. Jaman dobije pismo od Seher i shvata da je njen odgovor “DA” te je pita jesu li oni sada zvanično u vezi.

Nakon sto dobije odgovor, Jaman joj kaze da ce onda veceras izaci prvi put kao par na večeru. Seher mu kaze kako Jusufa ne bi trebali izvoditi jer im je tako doktor rekao.Jaman joj kaze da joj je spremio iznenađenje te da je vodi skupa sa Jusufom u 8 sati i da se ne brine jer nije daleko zbog Jusufa.