Zimsko sunce

Zimsko sunce 18 epizoda

Nakon sto Efe krene sa ostalima da bjeze, ipak ih zaustavlja covjek koji puca u njih i pogodi Kadima koji je stao ispred Efea. Efruz place i doziva oca. Kadim kaze Efeu na samrti da povjerava Efruz njemu i umire. Efruz je ocajna kao i Efe i Nisan koji placu.

Svima javljaju da se Nisan izvukla. Efe saznaje da je Nisan bolesna i odlazi u bolnicu te se sprema za operaciju da se izvuce od te bolesti. Efe kaze Nisan da je nece vise pustati nikada i kaze joj da je voli mnogo. Nisan dolaze u posjetu njeni sa balonima i ruzama.

Efruz odlazi ocu na mezar i place, tesko joj je. Nisanina majka dolazi u posjetu joj. Efeu doktor kaze da je Nisanin zivot u pitanju i da mora da joj dodje brat ili sestra kako bi joj pomogli. Efe ocajnicki zove Sedu koja baca telefon kroz prozor auta.

Seda je otisla u svoju vikendicu i zeli da popije svoje tablete jer ne moze bez Efea i bas u trenu kada krene popiti tablete, Efe pokuca na vrata. Seda i Nisan su sestre i jedino je Seda moze spasiti ali Efe moli Sedu da je spasi ali Seda ne zeli.

Seda na kraju kaze Efeu da nece doci i da on ide. Nakon toga Seda opet uzima tablete u ruke. Seda ostavlja pismo pored Efeove slike. Seda je ipak odlucila da pomogne sestri i dolazi u bolnicu ali niko ne zna da je Seda ta koja pomaze Nisan.

Efe sa porodicom i prijateljima ukrasavaju bolnicu, sobu u koju ce Nisan doci. Efe zeli zaprositi Nisan te joj donosi i vjencanicu u bolnicu. Nisan i Efe se vjencaju. Nisan odlazi na operaciju. Burak i Efruz se ocito zblizavaju. Nakon par mjeseci Nisan se operise i biva dobro te ostaje trudna. Efe i Nisan odlaze pored mora i uzivaju cekajuci svoje dijete.