Presuda 6 epizoda

Otkrivanje da joj je sestru ubio njen najbliži prijatelj Engin, nanosi neopisiv bol Džejlin. Bijes koji raste iznutra je nepodnošljiv. Džejlin je odlučna u namjeri da ubije Engina. Iako se pokazalo da je Ilgaz bio u pravu u svojim nagađanjima, on ne može da podnese kako je Džejlin slomljena, i donosi jednu odluku.

Kako bi smirio Džejlin, i dokazao da je Engin ubica, i da bi ga spriječio, smišlja plan akcije. Pars ostavlja svoja osjećanja prema Džejlin po strani i tereti je za nezakonito prikupljanje dokaza. Odlučan je da je ukloni sa posla. Štaviše, Ilgaz je primoran da svjedoči kao svjedok.

Džejlin i Ilgaz suočiće se licem u lice. Ilgaz, primoran da lažno svjedoči, predstavlja nemoguće za njega. Jekta pokušava sakriti zločin svog sina, a Zafer je slomljen oslobađanjem Činara i na rubu je prekretnice. Sada je toliko pun osvete da je spreman da se odrekne svog života.

Njegova odluka će zauvijek promijeniti sudbinu dvije porodice. Džejlin i Ilgaz, s jedne strane, trče u potrazi za dokazima za pritvaranje Engina, a sa druge traže načine da izbjegnu prepreke koja postavlja Pars. Da li će Ilgaz odustati od svojih principa radi Džejlin i da li će moći da laže?