Ostrvska priča 11 epizoda

Batuov plan je uspio. Udarcem koji je dobio od Pojraza dostiže svoj cilj i izaziva razdor između Haziran i Pojraza. Međutim, ono što Batu još ne zna je da ovaj događaj ima potpuno drugačije uticaje na Pojraza, nakon što se zavjesa na Pojrazovoj mračnoj prošlosti počinje otvarati.

Kratko zbližavanje Melise i Alpera dovodi ih u nevolje koje nisu očekivali. Laži izrečene radi zaštite Biridzik vremenom će se pretvoriti u neraskidivu igru. Još jedna osoba koja igra igru laži na ostrvu je Idil. Ona će početi uviđati gdje bi je laž, koju je izgovorila kako bi pridobila Pojrazovu pažnju, mogla odvesti.

Pokušavajući otkriti razlog sukoba izmedu Pojraza i Batua, Haziran pokušava osigurati da se mostovi između nje i Pojraza ne sruše. Međutim, Pojrazu to nimalo ne olakšava.

Svaki put kad se Batu makne s puta i povuče poteze zbog kojih će izgledati kao nevin, Pojraz dolazi u težu situaciju. Međutim, uprkos svemu, Pojraz i Haziran će pokušati da sačuvaju svoju ljubav. Ali sada se njihova ljubav suočava ne sa jednim, već sa dva moćna neprijatelja.