Crna ruža - Karagül

Crna ruža 125 epizoda – Kraj serije

U finalnoj epizodi serije Crna ruza sve se razrjesava. Kendal odlazi u zatvor gdje ga proganjaju mrtve duse i ruzne rijeci od strane osoba kojima je naudio. Kendal ludi. Kadrije je tesko zbog svega ali nemocna je. Ebru je tjesi. Emine gleda Asima i place, gleda njegovu sliku i prica mu o ocu. Ada, Maja, Serdar, Emre i Denis se sastaju i pricaju o svemu pomalo, oprastaju se. Kendalu nije nimalo prijatno u zatvoru, jednostavno je poludio. Ozlem je ziva kao i Kasim i pita je Ajse gdje joj je otac, gdje je Kasim ali Ozlem se samo prisjeca trena kada je izvukla Kasima iz vode te joj ne progovara nista. Kasim se ipak spasio.

Oguz i Baran odlaze na mezar od Narin. Svi odlaze na svoje puteve, Emine je otisla a odlaze i Baran i Ebru sa svojom porodicom, samo je Kadrije ostala i kaze kako su samo ona i Kendal ostali u patnji. Kadrije odlazi Kendalu u zatvor i on je moli da ga vodi kuci da se boji. Kako mu svi doilaze i Mehdi, Kasim, Murat svi koji su umrli. Kadrije ostaje pored Kendala.Kendal je otisao sa Kadrije u bolnicu na psihicko lijecenje.

Ebru se spakovala i ceka Barana na aerodromu. Baran je kod Emine i gleda je dok ona gleda u Asimovu sliku, tesko mu je palo sto je gleda takvu. Na kraju se i Baran prisjeca Narin i njenih rijeci te cita njeno oprostajno pismo i tada se pakuje i odlazi.Tada Baran pogleda u majku, Ebru koja je dosla i koja je pored njega te je dozove MAJKOM i pritrci joj i zagrli je. Tu se svi zagrle skupa, Ada, Maja, Baran, Ebru i Ruzgar. Emre i Maja su na kraju ostali skupa, Ada i Serdar, a Ajse i Baran. Ozlem i Kasim sa svojom bebom docekuju Ajse i Barana jer je njihovoj kcerki 2 godine, rodjendan. Asim je ipak ziv i dolazi kao odrastao i lijep momak kod Kendala u posjetu, Kendala koji je postao bas onakvim kakav je Asim bio dok je bio manji, prica kao on s poteskocom, dok se Asim oporavio. Nakon sto ga psojeti u bolnici njih dvojica odlaze u sobu za posjete.

Asim je taj koji hrani svog bolesnog oca. Asim sve isprica Kendalu kako se spasio ali je morao sutiti da svi misle da je mrtav ali eto dosao mu je kao zdrav sin kojeg je uvijek zelio. Kendal place jer je postao bolestan bas onako kako je bio Asim a Asim mu je sad zdrav sin koji ga hrani. Riza je taj koji je znao da je Asim ziv. Asim odlazi u svoju staru kucu kako bi se prisjetio starih dana. Asim i Emine se sastaju i odlaze svojoj kuci. Ebru sa svojom napokon upotpunjenom porodicom, Adom, Majom, Ruzgarom i Baranom odlazi na brod koji je kupila za njih te daje Baranu da preuzme krstarenje iako on nikad do sada nije krstario ali mu majka kaze da za sve postoji prvi put te da bi bilo dobro da se sto prije navikne. Ebru sretna jer je napokon sa svojom djecom, kaze im da je zivot kratak te da svaki dan govore voljenima da ih vole. Kraj serije..