Zehra 62 epizoda

Devran dolazi sa cvijecem pred Melekina vrata i ostavlja cvijece pred vratima. Melekin otac javi Melek da je saznao za Zehrine roditelje ona se obraduje i trazi broj kako bi ih nazvala on joj kaze da su nastradali u saobracajnoj nesreci. Melek je tužna nezna kako ce reci Zehri da su joj roditelji mrtvi. Zehra je kod Elif i Fermana razgovaraju on primjeti modrice na Zehrinim rukama uzme je za ruku i izvinjava joj se za sve i moli je da se jos malo strpi i da ce se otkupom sve završiti. Azat nazove Melek i pita je da odu na dorucak posto je u blizini njene kuce ona pristane i na izlazu pred vratima nalazi cvijece koje je Devran ostavio ona uzme cvijece pomiriše nasmije se i kaže Azat.

Dolazi Azat sa autom Melek ulazi u auto i zahvaljuje mu se za ljubaznost on zbunjen nezna o cemu se radi. Azat i Melek na dorucku razgovaraju dali kazati Zehri za roditelje i kako doci do nje. Azat govori da joj trebaju reci i da ce se on pobrinuti kako doci do Zehre. Devran saznaje od Behije da su stavili prsten Zelal i da je propustio zaruke on joj i dalje govori da je nece oženiti. Devran odlazi iz vile i tad ga nazove Azat i kaze mu da treba pricati sa Zehrom a on mu govori da je ona kod Elif i tamo je može naci. Melek i Azat sretnu Zehru u povratku kuci i kazu joj za roditelje da su mrtvi. Rašit odvodi Zehru Melek i Azat na mezar Zehrinih roditelja jer mu je Melekin otac platio. Na mezaru Zehra place i pita roditelje zašto su je ostavili i u tom trenutku dolaze covjek i žena i pitaju sta radite na mezaru naše djece.

Fatma dolazi u vilu u namjeri da svima kaže istinu da je Devran njen sin. Na mezaru saznaju da Rašit laže i svi su šokirani. Melek nazove oca da ga pita zašto joj stalno lažu i kriju za Zehrine roditelje i on joj prizna da su on i mati Zehru dali Rašitu i da ona dodje u Istanbul da razgovaraju. Behije moli Zumrut da nikome ne govori za Devrana da nije njen sin i da ce mu ona reci sve u tom trenutku dolazi Nuzim i istjeruje Fatmu iz vile. Fatma nazove Devrana i kaže mu da moraju razgovarati. Nuzin kaže da neželi Fatmu vidjeti u vili više i da traže novu pomocnicu. Na putu za Istanbul Melek kaže Azatu da je njegova majka tražila od nje da se udalji od Azata..