Zarobljeništvo

Zarobljeništvo 145 epizoda

Orhun je noću poveo Hiru na more da joj pokaže idilu mora sa zvijezdama, ali njegova želja je da u braku može proživjeti sve sa njom. Hira isprva nije ni znala na šta Orhun misli, to joj se činilo čudnim i naravno kada je shvatila “sve” njegove želje, pokazala mu je svoje čuđenje pomiješano sa stidom.

Orhun prepoznaje da Hira još nije spremna živjeti “cjelinu”, ali se sve u trenu preobrazi jer su danas otkrili da čuda nisu nemoguća. Dok to ne urade, oboje nisu spremni da svoju ljubav žive u braku.

Hira je do sada uvijek bila neodlučna i sa slabim samopoštovanjem roba. Bilo je toliko udaraca da ne vjeruje u mogućnost da bude sretna. Orhun je, međutim, cijeli njegov život bio usmjeren na uspjeh i siguran je da želi postići ono što je zacrtao.

Ali muka zbog gubitka Hirinog povjerenja gurnula ga je u očaj sve dok se ne naljuti na nju i potpiše razvod… itd. Hirina mudrost mu omogućava da formuliše vrlo kratke i duboke rečenice, zbog čega smatra da im je najvažnije i najteže da zaborave prošlost, a Orhun u početku nije znao šta da joj odgovori.

Istina, Orhun je bio u pravu kada je rekao da Hira još nije spremna da zajedno žive ljubav.
Ali danas je i Hira u pravu da ne mogu da žive iluzije iz bajke, jer se ne mogu otarasiti prošlosti.