Zarobljeništvo

Zarobljeništvo 13 epizoda

Hira je rekla Orhunu: “Ja ću biti tvoja žena. Pristajem da se udam za tebe.” Te riječi su ga jako iznenadile, ali i veoma zadovoljan nejnim odgovorom. Njegovo lice je odrazilo radost, želju, a čak su mu i oči blistale nekoliko hiljaditih sekundi.

Ali kao i obično za njega, brzo je iznio svoju mračnu stranu, vrijeđajući je i čineći da ona ništa ne osjeća, da nikada ne može zaboraviti da je ona ubica itd. Ali, scena u kojoj grli svoju dragu sestricu je jako emotivna jer smo tamo mogli vidjeti pravog Orhuna na trenutak.

Mogli smo da vidimo čovjeka koji umije da bude nježan, pun ljubavi, koji može da grli, voli i daje ljubav bez straha da će biti povrijeđen. Nursah je djevojka vrlo dobrog srca jer je jedina u toj hladnoj vili koja se prema Hiri odnosila s poštovanjem i dostojanstvom.

Eda je ostala obučena i uznemirena kada je saznala od Orhuna, za vjeridbu, brak, uređenje gostinske sobe da u njoj spava dok mu ne postane žena itd. Edaaaa!!! U njenoj glavi punoj šarenih riba vjerovalo se da će je jednog dana Orhun uzeti u naručje i učiniti je svojom ženom, vlasnicom i gospođom svog srca,ali nazalost…Nije se to desilo.

Orhun odlučuje da svoju vjerenicu, buduću ženu odvede u ekskluzivnu radnju da je obuče po princezi, na visini Demirhanlija, zar ne? Nakon isprobavanja svih vrsta dodataka svih vrsta i boja. Gdje smo vidjeli Orhuna kako ignoriše situaciju, igra važnog čovjeka, koga ne zanima da gleda kako joj sta stoji, itd.

I odjednom se lijepa Hira preobrazila iz Pepeljuge u prelijepu princezu, prelijepu, jednostavnu, elegantnu, sa dugom i zelenom haljinom. A šta se desilo sa razjarenom zvijeri, koja očigledno nije htjela ništa da pogleda…

Paaa on je bio zaleđen u vremenu pred takvom ljepotom, ukočio se, vrijeme, minute, sekunde, sve oko njega je stalo, prestalo da postoji i na trenutak su postojale samo Hira i njena ljepota…Sta bi Orhune, sta ti se desilo…
Prethodnu epizodu serije Zarobljeništvo pogledajte OVDJE.