Vrijeme migracija

Vrijeme migracija 15 epizoda – Kraj serije

U zadnjom epizodi serije Vrijeme migracija se desavaju sljedece stvari: Zumrut se sprema za svoje vjencanje.Jilmaz je taj koji dolazi pred nju i ona mu ljubi ruku dok Kiraz izlazi iz kuce sva uplakana. Jemin, Zumrutin brat je gleda ispred kapije dok ga ocarava sestrina ljepota dok ona izlazi iz kuce sa buducim muzem.

U tom trenu dolazi Zafer sa automatskom puskom te pocne pucati sve redom sto je postavljeno ispred kuce dozivajuci Jilmaza. Bilal i Sevgi se voze te cekaju vijesti od Zafera koji ga ubrzo nazove i kaze mu da je sve gotovo te da su svi mrtvi. Bilal ga pita za Jilmaza ali Zafer mu kaze da je i Jilmaz zajedno sa svima mrtav.

Sevgi i Bilal su sokirani i Bilal galameci na Zafera pita ga zar mu nije rekao da Jilmazu ne smije biti nista. Jedina je Kiraz ta koja se spasila jer je igrom slucaja izasla sa svadbe i nije zeljela biti tu dok joj je sestra izlazila jer je bila ljuta na nju.

Nakon sto je KIraz cula pucnjeve odmah je potrcala sestru da vidi sta se desilo. Sevgi kada cuje da je Bilal narucio da Zafer sve pobije a ne samo jednu osobu, odmah sa autom skrece s puta zeleci da ubije i ona bilala te da mu se osveti iako ce i ona zavrsiti u moru. Kraj serije jeste taj tren kada Gunes izlazi iz kuce i prolazi pored svih svojim koji su mrtvi i leze na podu a ide prema izlazu. Znaci jedini Gunes i Kiraz su ostali zivi..