Vodomar 13 epizoda

Sadržaj 13 epizode:
Ferit moli sviju da ga ostave na miru jer ne može više disati od pritiska. Nakon toga odlazi. Kazim sav ljutit dolazi do Age i kaže mu da se tako ne ponaša po pitanju časti nako čega uzima kćerke i odlazi s njima. Agi pozli, srce ga uhvati i pada. Hoce li Aga umrijeti pitajuci se gdje mu je unuk otisao?

Ferit je nasao osobu kojoj će se izjadati i reći da odlazi u Ameriku. Seyran koja je saznala gdje je Ferit krenuo, trči ka aerodromu da ga zaustavi.Hoće li uspjeti? Po prvi put, Seyran će učiniti nešto tako što će otići tamo zbog ljubavi između njih.

Ukratko o seriji:
Ferit, koji naljuti Halisa Agu svojom neodgovornošću, odlučuje se oženiti odgovarajućom djevojkom iz Gaziantepa. Iako Ferit ne želi da se oženi, ne može da pređe preko dedine reči. Pronalaženje prave nevjeste je dužnost najstarije nevjeste Halisa Age, İfakat (Gülçin Şantırcıoğlu).

Iznenađenje koje će doživjeti na ceremoniji zahtjeva Sune (Beril Pozam), koja je prikladna da bude nevjesta porodice Korhan u Gaziantepu, pogodiće i Sunu i njenog brata Seyrana (Afra Saraçoğlu).