Vicevi 1

Sjede Mujo i Haso u kafiću.Mujo najednom kaže Hasi:
-Bolan Haso,jes’ ti znao da je 7 moj sretan broj?
-Stvarno?Od kada to?
-Od uvijek.Rođen sam 7.7.1977. i zbog broja 7 sam pogodio cijelu kombinaciju na Lotu.Sve sam to potrošio na utrku konja,a moj je bio broj 7.
-I šta, bio si prvi?
-Ma jok, sedmi!

Dosao Mujo u firmu u kojoj se nedavno zaposlio te mu sef rece:
– Prvo pravilo kod nas je da obrisete noge na otiracu pred ulazom. Da li ste to uradili? A Mujo ce:
– Da, uradio sam.
A sef ce na to: – Drugo pravilo kod nas je da govorite istinu. Pred ulazom nema otiraca za noge!

Idu Mujo i Haso kod gatare i gatara kaže :
– Vi ćete hodati
Mujo i Haso:
– pa mi već hodamo, kakva si ti gatara.
izađu oni napolje.
– Au, nema nam mercedesa!

Izostanak iz škole Nije Perice bilo par dana u školi i kada se vratio upita ga učiteljica:Vicevi- Zašto nisi dolazio u skolu? – Pa umrla mi je baba. – Od čega Perice? – Umrla je od sexa, kaže Perica. – Kako od sexa Perice? – Pa lako, sjebala se niz stepenice!

Ucitelj rece djeci: -Djeco, napišite za domaci zadatak malo duži tekst od 200 riječi. Pisat cete o tome kako ste proveli vikend.” Perica je domaću zadaću ovako napisao: -U subotu sam crvenom bojom obojao klupu u dvorištu. To je 9 riječi. Ostali 191 riječi izogvorio je moj tata, kad je na tu, tek obojenu klupu, sjeo! Ne smijem napisati riječi koje je on izgovorio.

Predaje uciteljica i kaze: -Danas cemo da ucimo o cvecu, da li neko zna neko cvece? -Narcis, kaze Milena. Uciteljica: -Bravo Milena. Da li jos neko zna? -Ljubicica, kaze Nikola. Uciteljica: -Divno Nikola. Javi se mali Perica i kaze: -Orgazam Uciteljica: -Ju, Perice pa to nije cvet. Perica: -Znam ali je divno.

Kaze zubar pacijentu: Molim vas,sad vicite najjace sto mozete. Ali,mene nista ne boli. Znam,ali cekaonica je puna,a meni se zuri na utakmicu!!

Posalju Rusi u svemir Bosanca i tri psa. -Nakon izvjesnog vremena nazovu -psa broj jedan i kazu; -Provjeri pritisak pas odgovori; av av-(razumio) -Zatim psa broj dva i kazu; -Provjeri smjer pas odgovori: av av -Zatim psa broj tri i kazu; -Provjeri navigaciju pas odgovori; av av -Zatim nazovu Bosanca i kazu mu; -NAHRANI PSE I NEDIRAJ NISTA.

Bio Mujo u Zagrebu i zaboleo ga zub, te odluči poći kod zubara. Išao je kod privatnog i ovaj mu kaže: – Vađenje zuba sa injekcijom 100 kuna, a bez injekcije 50 kuna. Mujo ima samo 50 kuna. Ode on kod drugog zubara i ovaj mu kaže isto. Vrati se Mujo kod prvog i kaže: – Vađenje s injekcijom. Zubar mu dade injekciju i kaže mu da malo pričeka vani. Mujo ode i dođe kod drugog zubara i kaže: – Vađenje bez injekcije.

Zaljube se Bosanac i Talijanka i kaže Talijanka: – “Bacha mi a more (poljubi me dragi)!” – “Kud ćeš da te bacim u more, neba ti?” Ponovno će Talijanka: – “Bacha mi a mor!” – “Ajd kad si već navalila.” I baci Bosanac nju u more, a Talijanka počne vikati: – “Ajuto, ajuto (u pomoć, u pomoć).” A Bosanac kaže: – “Nije more ljuto, već je slano!”