Oprostaj

Veda – Oprostaj 8 epizoda – Kraj serije

Nakon sto je Kemal poljubi, Mehpare se sva izgubi. Njih dvoje su napokon skupa, nasuprot svim njihovim preprekama i ljudima koji nisu zeljeli njihovu ljubav. Kemalova baka dolazi u sobu gdje zatekne nju i Mehpare. Kemala pita baka sta radi tu a on joj kaze da je sa zenom koju voli i s kojom zeli biti.

Baka je ocajna kada cuje sta sve kaze Kemal. Kada Mehpare cuje sta je sve izgovorila Kemalova baka onda odlazi u svoju sobu i pocinje se pakovati. Mehpare kaze da je boli dusa i to mnogo. Gulfidan govori Husniju kako ce se Mehpare i Kemal vjencati.

Kemal zeli da prica sa Irene. Ajse ukrade papire koji su bili u kasi. Ajse je otisla i saznala sat sve pise u pismu. Mualu je pokusao silovati jedan covjek i spasio je Javuz. Kemalova baka saznaje da je Ajse ukrala papire te je kaznjava. Kemal saznaje od Mehparine tetke sta je sve Sultanija, Kemalova baka sakrila i lagala. Mehpare saznaje da je njen otac sav miraz ostavio njoj. Mehpare i Kemal se oprastaju od svih i odlaze skupa. Sjedaju na konja i odlaze..Kraj serije