Zanimljivosti

Tablica spavanja: Kada bi djeca trebala ići spavati

cccDjeca vrijeme odlaska na spavanje moraju prilagoditi vremenu jutarnjeg buđenja. Kada bi tačno trebali ići u krevet pogledajte u našoj tablici.

Počela je nova školska i vrtićka godina i djeca se nakon opuštenog, ljetnog rasporeda moraju priviknuti na red, rad i disciplinu, a to uključuje i ranije ustajanje.

U skladu s tim, oni moraju prilagoditi i svoje vrijeme odlaska na spavanje..Doktori savjetuju da bi mališani, između, tri i šest godina, trebali spavati 11 ili 12 sati, svaki dan, dok je djeci, između, sedam i dvanaest godina, potrebno oko 10 sati sna.

Ukoliko, djeca imaju problem sa odlaskom na spavanje, stručnjaci preporučuju da im stvorite rutinu prije istog, koja će ih malo umoriti (kupanje, pranje zuba, čitanje knjige). Pridržavajte se toga i ona će prije ili kasnije steći naviku odlaska u krevet bez pogovora.

Kako biste im lakše uskladili raspored i osigurali optimalnu količinu sna, donosimo vam tablicu u kojoj je navedeno vrijeme odlaska na spavanje, zavisno od dobi djeteta i vremenu buđenja. Recimo, ako se vaša 10-godišnjakinja jutros probudila u 6:30, večeras bi trebala otići na spavanje u 20:45.

putem-islama.com

Tagovi

Slične objave

Back to top button
error: Zabranjeno kopiranje !!
Close

Otkriven je Ad Blocker

Molimo ugasite Ad Blocker zbog boljeg doživljaja na stranici.