Ljubav razum osveta 19 epizoda

Dolaze da isprose djevojku Elif za Ekrema. Ozan govori Esri da izgleda prelijepo. Esra mu se zahvaljuje i ulazi u kuću. Elifina tetka pada u nesvijest kada Ekremov otac pita za Elifinu ruku. Ipak ta vjeridba se desi. Nakon što dobiju odobrenje, Esra sa svojima odlazi.

Ozan potrči prema Esri i zamoli je da postanu prijatelji. Esra mu kaze da ga nije shvatila zbog čega je to rekao. On joj kaze da se tu nema šta ne shvatiti, sve što želi je da se pomire i postanu prijatelji. Esra pristaje i rukuju se. Ozan se osmjehne jer shvata da je tu ljubav još uvijek prisutna.

Ozan kaze Esri da su izbrisane sve slike iz Antalije tako da joj Čagla ne moze vise prijetiti, usput se i razvode samo da zna. Čagla plačući govori Činaru kako je Ozan na jahti samo pogledao i okrenuo se rekavši da ide da spava, nikad je nije ni želio.

Esra kaze Činaru da je Ozan otjeran iz firme zato sto se razveo od Čagle, te da ona zna kako je i on to znao i da joj se ne svidja taj novi Činar jer ga ona ne poznaje. Činar joj samo hladno kaže da joj je na raspolaganju samo taj Činar i da ne zamjeri. Esra se okrene i ode od njega.

Ozan kaze Esri da je velika glupost sto se i dalje vole a razdvojeni su. Zar nije glupo to, zar ne vidi da pripadjaju jedno drugome. Tada je krene poljubiti. Hoce li pasti taj poljubac?