Ljepotica i zvijer

Ljepotica i zvijer 29 epizoda

Uprkos Mihribaninom trudu, Bulentov bijes ju je osudio na grešku. Riza je postavio Džesuru zamku i odlučio je da ga se riješi. Dok Džesur i Suhan svako svojim putem ide ka zamci koju je postavio Riza, oboje misle samo o ljubavi koju osjećaju prema onom drugom.Sada stvari izmiču kontroli. Riza sa osmijehom očekuje da mu jave kako je posao završen.Dzesur saznaje da je Riza ubio njegovu majku, da je to njegov posao bio.
Nakon tog saznanja Dzesur sve cini da dodje do Rize ali Riza je pobjegao. Tahsina odvoze u bolnicu jer je prebijen. Njegov zivot je u pitanju. Suhan moli Dzesura da se smiri i da ne osvecuje majku. Dzesur kaze da je njegova odluka konacna te da ce pronaci Rizu i on ga licno ubiti. Dzesur odlazi u potragu za Rizom i pronalazi ga u dalekoj kucici te uperi pistolj u njega govoreci mu da zna da mu je on ubio majku te da je i njegov kraj dosao.
Da li ce Dzesur ubiti Rizu?Hapšenje Rize bit će uzrok tome da Džesur i Suhan ponovo imaju nadu u budućnost. Džesur osjeća da njihov neprijatelj neće odustati tako lahko, ali krije svoje misli za sebe kako ne bi rastužio Suhan. Oni sada planiraju veličanstvenu svadbu.Hulija će poludjeti kada sazna da su joj otali bebu i traži načina da je vrati. Džahide se plaši nje jer je postala opasna i izlaz traži u Tahsinu koji je izgubio pamćenje. Iako ona pokušava sve kako bi mu se približila, najveća prepreka će joj biti Korhan.