Kumovi

Kumovi 1 epizoda

Stipan Macan popravlja kuću pokojnih kumova i susjeda Ivana i Anke Gotovac. Odlazi potom sa sestrom Ivkom, sinom Vinkom, snahom Jadrankom, unukama Matijom i Perom na nedjeljnu misu. Pred crkvom se zakači s načelnikom Zaglava Zvonom Akrapom i umalo se potuku.

Stipanu pozlije, ali ne želi da mu, Zvonina kći, mjesna liječnica Luce Akrap, priskače u pomoć. Aljošin idiličan život na visokoj nozi u vili, prekida iznenadni dolazak ovršitelja, koji dolaze zaplijeniti svu imovinu obitelji Gotovac.

Supruga Vesana i kći Lara ostanu zgranute novonastalom situacijom, no dan kasnije, Aljoša saznaje da je njegov sin Janko zapravo krivac za ovršenje, naivno potpisavši poslovnu transakciju koju nije smio.

Janko propušta ovršenje, jer je na svadbi. Aljoša završava u zatvoru, a Stipan naredi Vinku da ode u Zagreb, plati jamčevinu za Aljošu i dovede ga s obitelji u Zaglave.

Luce Akrap i Janko Gotovac kumovi su na zagrebačkom vjenčanju zajedničkih prijatelja. Provedu noć zajedno, ali kad ujutro Janko ode na recepciju po kavu, biva uhićen. Luce pomisli da ju je vjetropir ostavio te ljutito odlazi iz hotela i natrag u Zaglave.