Konak osvete 60 epizoda

Dok Kavvi traže izlaz, na kraju se dogodi neočekivani razvoj događaja. Tajanstveno pismo koje je Kenan uhvatio pomiče sve kamenje. Nakon ovog pisma, dok se sudbina Kavvija i Cibranoğullarija zauvijek mijenja, ljubav Kenana i Zulifa očekuje veliki ispit. Ipek i Okeš ostaju zajedno sa Mutluom.

Kevsa se oporavlja. Zulif predaje Kenanu dokaz, zrno od tespiha Celilovog koji će dokazati ko je ubica njegovog oca. Zulif predaje Kenanu to govoreći da je vidjela situaciju. Okeš i Kenan saznaju da Bedir nije ubio njihovog oca, saznaju da je njihova majka zajedno sa Celilom ubila njihova oca.

Okeš se oprasta od majke govoreci da nema više sina. Ipek se oprasta od Okeša. Nimet dolazi u njegov život.Kevsa i Gafur otimaju Zulif i dovode je u planinu da je bace u bunar.Okeš ovaj put pomaže Kenanu i spašava Zulif od majke. Kevsa krene da upuca Okeša ali tada prestaje da osjeća noge i pada na zemlju.

Kenan saznaje da je Zulif trudna a Okeš sa osmijehom pogleda u brata. Nakon nekog vremena Okeš želi da ode sa sinom i Nimet. Oprašta se od porodice, ali neočekivani gost ponovo dolazi i upuca Okeša koji umre na Nimetinim i Kenanovim rukama.Kevsa sebi oduzima život. Zulif se porodi, i skupa sa bebom, majkom Zeliš, Kenanom i malim Mutuom se slikaju kao jedna velika porodica. Kraj serije