Jesma

Jesma 16 epizoda

Fewzi govori zeni kako je Sabah dolazila dan prije operacije i ispriča joj sta mu je sve ispričala. Sabah odbija ples dok Yesma ne odbija zgodnog Faresa a Madzit također gleda Dimu. Youmni donosi Šerif njen kofer kod njega u ordinaciju. Yousuf nazove Yesmu i kaze joj da se djed naljutio i da dođe kući.

Kada Yesma dođe sluša nabrajanja od strane djeda koji joj prebacuje sto je isla na muziku kod Faresa. Yesma ne prestaje misliti na Faresa. Usprotivljuje se djedu uprkos njegovim intuicijama. Youmna ima noćne more zbog nesreće u kojoj je usmrtila dječaka.

Lara i Yousuf se ponovo svađaju jer on nema vremena za nju. On joj kaze da je ona znala u kakvom je stanju, da ima posla i kakvo je stanje u kuci te je pristala na sve. Fares otkriva Abu Fawzijev strah od njihovog prisustva, pa se Suzan pita da li je on bio umiješan u Suzanino ubistvo.

Nakon sto mu je sve ispričala, Šerif posavjetuje Youmnu da bi trebala otići u posjetu ocu. Yomna odlazi posjetiti svog oca u bolnicu. Njegovoj sreći nema kraja kada je u gleda.