Jesma

Jesma 14 epizoda

Mona se razboli dok Dima pati od psihičke krize. Youmna ima krizu također i nikako se ne osjeca dobro. Trazi pomoc od doktora. Gradonačelnik otkriva Fawziju o vezi Yasme i Faresa. Fares pokušava otkriti istinu od Sabah pritiskajući je sa svih strana.

Hoće li mu Sabah priznati sta se desilo? Jesma govori Faresu kako je bila kod oca i on samo spominje Youmnu. Jesma govori Faresu da se boji jer ne zna nista o njemu, a zavolila ga je i svaki trenutak misli o njemu. Youmna doziva doktora Šerifa.

Fares se nasmije i kaze da se nema sta brinuti, da dođe večerati s njima i da nema nešto posebno što treba znati o njemu. Sve što ima je njegova sestra i tetka te ona koja mu je jako vazna. Nema puno prijatelja u svom životu.

Dima plače zbog toga sto je prekinula ljubavnu vezu, ne moze da ga zaboravi. Tetka je pokusava usmjeriti da je nije ni zasluživao.Fares dolazi kod Sabah i ponovo pokusava izvuci istinu od nje dok je ne rasplače. Tada joj se izvinjava i pozove je na večeru i kaze joj da je voli kao da je dugo poznaje.