Jesma

Jesma 12 epizoda

Zakia se vraća u selo nakon dugog odsustva kako bi se suočila s istinom i riješila misteriju smrti Faresovih roditelja. Jako joj tesko pada prisustvo u kuci u kojoj se desila smrt. Fares je prisjeća na sve sto se desilo ali ih i ta bol ujedini. Fares joj poljubi ruku i pomiri se s njom.

Sara je prisluškivala Larinu i Yusufovu svađu i počela da bude malo vise sa Larom. Zakia se sreće i Sabah i Fares se iznenadi kada mu tetka kaze da vec poznaje Sabah. Yasma priznaje ljubav prema Faresu. Yomna upoznaje Sharifa na jedan smiješan način ali i otkriva svoju ovisnost o njemu vrlo brzo.

Šerif je taj na kojeg je Youmna ostavila pozitivan utisak. On ce joj pomoci da se oporavi.Youmna sve vise vremena provodi sa Šerifom.Yesma pita Yousufa da li on zaista voli Laru? On joj kaze da je voli, da je normalno da je voli i uvijek je volio i da njeno ponašanje nije dobro da sebi umišlja neke stvari bespotrebno.

Youmna se ne osjeca dobro i dolazi Šerif da je pregleda te joj kaze da je neophodno da ide u bolnicu. Fevzi se pita gdje je Youmna zasto nije dosla da ga vidi. Svi mu kazu kako je Youmni tesko sto je pogrijesila i ne moze da se pomiri s tim.Šerif je uz Youmnu.