Gulizar

Gulizar 1 epizoda

Nova turska serija “Gulizar” je priča o tome da je prije mnogo godina, Gulizarina majka koja radi u noćnom klubu, bila prinuđena da je napusti. Gulizar koja je odrasla u siromaštvu, osvaja sve svojim čudesnim glasom. Gulizar živi u siromašnom dijelu Izmira sa Suzan kojoj ju je njena majka povjerila.

Muzika joj je mnogo važna i najveći san joj je da jednog dana postane pjevačica. Suzan radi u paviljonu kojim upravlja Šerif, ali njemu se dopada Gulizar. Traži od Suzan da je dovede u paviljon. Drugi problem je stariji gospodin Bahri koji želi da oženi Gulizar. U pokušajima da se izbavi iz tih problema, život će joj se promijeniti na neočekivani način.

Njen otac je bogati biznismen i vlasnik fabrike sireva Mehmet Rifat. Nalazi se na smrtnoj postelji, želi da je upozna i primi u svoj dom. Odmah će se dopasti kućepaziteljevom sinu Muratu. Ali postoji jedan problem, on je već vjeren za drugu Mehmet Rifatovu ćerku Mine. Gulizar će na imanju pokušavati da ostvari svoje snove boreći se sa starim i novim neprijateljima, a istovremeno i sa osjećanjima prema Muratu.

Uloge: Farah Zeynep Abdullah (Gülizar), Berk Cankat (Murat), Ebru Cündübeyoğlu (Suzan), Şerif Sezer (Hayriye), Berkay Ateş (Fettah), Zuhal Gencer (Candan), Sevtap Özaltun (Mine), Berk Erçer (Tuğrul), Osman Alkaş (Veysel), Mahperi Mertoğlu (Şerife Abla), Ayşe Tunaboylu (Zemzem), Goncagül Sunar (Nazan), Gonca Cilasun (Muazzez), Emre Taşkıran (Teksoy), Pelin Abay (Fatoş), Sinem Yener (Perihan), Feriha Eyüboğlu (Şükriye), Baran Can Eraslan (Fuat)