Djevojka sa sela

Djevojka sa sela 1 epizoda

Nakon što se vjenčaju, Kerim pošalje Huliju u sobu, iskrada se iz kuće i odlazi u Berlin. Prije nego što je otišao, ostavio je pismo Huliji vezano za njegov odlazak. Pošto se osjeća krivo zbog svega toga, Hulija narednog jutra posjeti Kerimovu porodicu. Slaže ih da je izgubila pasoš pa zato nije otišla s Kerimom u Njemačku, ali uskoro će se naći s njim. Nakon toga prikazuju radnju prije dvanaest godina, kad je Hulija bila dijete. Kamatari pretuku Huljinog oca i uzmu mu stvari pošto ima dugove koje ne može da plati. Vidjevši to, mala Hulija govori majci da će se, kad poraste, udati za bogataša i da više niko neće patiti. Kad primijeti šta se događa Emine i Salihu, Hatidže nakon sedam dana ode u Istanbul kod svog brata Bajrama i ispriča mu šta se dogodilo, za Emineinu bolest i siromaštvo koja je snašla porodicu. Za praznike, Bajram odlazi u selo sa sinom Kerimom.

Dok se šeta po šumi s prijateljima, Hulija sretne Kerima koji bježi od psa. Hulija plaši Kerima sa zmijom koju je ulovila. Kerimu ispadnu naočare i ona ih pronađe i dok mu ih stavlja, svide joj se njegove oči. Kaže mu da će se udati za njega. Dok piju rakiju, Bajram ponudi Salihu torbu punu novca, koju Salih odbije da uzme i ode od stola. Pošto Salih dođe kući pijan uveče, sa vrata ošamari Emine i potom padne na pod. Bajram sljedećeg jutra dođe u Salihovu metalnu radionicu sa namjerom da pokuša da ga ubijedi da prihvati novac. Pošto ne uspije u tome, Salih i Bajram dogovore vjeridbu svoje djece. Čuvši to, Hulija pobijesni i kamenom razbije staklo Bajramovog auta. Zatim vidimo radnju sedam mjeseci prije sadašnjice, u toku su bajramski praznici, Kerim se vraća kući iz Njemačke. Otac mu kaže da je, zbog obećanje o vjenčanju, došao trenutak da se vrati u selo. Kerim se prvo opire, ali ipak na kraju odlazi u selo s ocem. Hulija je zaspala na obali rijeke i sanja da je neko pored nje ostavio bebu, ali kad se osvrne, beba nestane i u tom se trenutku Hulija probudi.

Hulija ugleda Kerima na obali rijeke, pođe ka njemu i prepozna ga. Saznavši zašto je došao, počne ocrnjivati sestru. Hulija potom posjećuje Kaju i govori mu da, kad se vrati, popriča s njenom sestrom i da je nagovori da šuti. Otkriva mu da njena sestra nije ravnodušna prema njemu. Pokušavajući da nađe rješenje za njihovo vjenčanje, Kerim odvede Melek na večeru. Kad je vrati kući, pijanog Kaju Hulija pošalje u sestrinu sobu. Zatim požuri k ocu i Bajramu. Ušavši u Melekinu sobu, svi je zateknu u prisnoj situaciji s Kajom. Potom Hulija na ulici svima objelodani da je njena sestra izgubila čast. Ne mogavši to da podnese, Salih doživi infarkt i umre. Sahrana je. Huliji govore Bajram i Kerim da Melek više ne može da se uda za Kerima. Hulija predloži Bajramu da bi ona mogla da se uda za njega. Bajram kaže Kerimu da se oženi s Hulijom umjesto sa Melek i zaprijeti da će mu, ako ne pristane na brak, oduzeti sve što ima.

Slične objave

Back to top button
Translate this website »
error: Zabranjeno kopiranje !!

Otkriven je Ad Blocker

Molimo ugasite Ad Blocker zbog boljeg doživljaja na stranici.