Cukurova 86 epizoda

Iako Fekeli ne želi vjerovati Fikretu, mora vjerovati onome što Fikret kaže. Iako je Fekeli bio uznemiren što Fikret tih godina nije mogao biti s majkom, nije mogao pronaći odgovor na to kako je njegov brat Musa saznao istinu. Adnan kaže da smatra pogrešnim osvetiti se Demiru za Jamanov zločin, ali ne može ublažiti Fikretov bijes!

Fekeli je sada u poziciji da želi umrijeti, a ne da bude ponovo testiran ratom s tim bolovima. Štoviše, brzo će biti uvučen u ovaj rat, bez obzira koliko ne želi!U vili se otkriva i Fikretovo drugo pismo! Iako je Züleyha inzistirala na tome da se autentičnost pisma treba temeljito istražiti, Demiru je ova situacija sada objava rata!

Sto posto je siguran da to nije grijeh njegovog oca! Poduzima akciju da pobijedi u ovom ratu onako kako zna. Ali Züleyha ima druge planove. Prvo istražuje, a zatim odluči otići u Istanbul sa Sevdom. Fikret se emocionalno sruši nakon što je Fekeliju sve ispričao. Kad se vrati kući, pomiri se s Müjgan.

Razgovaraju o svojoj budućnosti, ali on je i dalje nezadovoljan ravnodušnošću Müjgan. U bolnici Ümit poduzima mjere da prekine napetost s Müjgan. Müjgan takođe preduzima korake da se sprijatelji s njom. Ali, ni jedna ni druga žena još ne znaju u kojoj su međusobnoj vezi sa Fikretom!

Ümit je sretna što se ponovo sastala s Demirom nakon večere u vili Yaman. Kad se ponovo sretnu, nagovori Demira da ostane sam. Odluče da zajedno odu na odmor. Ovaj praznik uzrokuje da se Demir odluči razvesti od Züleyhe.