Cukurova 106 epizoda

Fikret prelazi granicu kako bi pronašao Demira. Züleyha, Fikret i Fekeli upoređuju bilješku s Demirovim pismom, ali smatraju da je Demir priveden jer je pismo napisano u žurbi. Fikret se sjeća da je Demiru rekao za Sahapa, koji živi u Siriji, pa je odlučio otići u Siriju kako bi ušao u trag Demiru, povevši sa sobom Çetina.

Dok Hakanov porast posjeta vili uzrokuje da ga Fikret postane svjesniji, Fikretovo zanimanje za Züleyhu također će dovesti Lütfiye u sumnju. Züleyha i Hakan najavljuju svoje partnerstvo. Hakan nudi pomoć Züleyhi u organizaciji masovnog obrezivanja, što je jamanska tradicija.

Šermin je jako uznemirena kada zadatak upravljanja organizacijom dobije Lütfiye. Tokom noći drži govor Züleyha i predstavlja Hakana kao partnera kompanije. Fotografije Hakana i Züleyhe krase novine Adana. Fekeli saznaje pravi identitet Mehmeta Kare.

Sticajem okolnosti, Fekeli od Ispartale dobiva vrlo važne podatke o Mehmetu Kari i stiže u zemlju u kojoj je rođen slijedeći ime Mehmet Kara. Kad Fekeli pokaže fotografije u novinama, sunarodnik Mehmeta Kare kaže da se ime u novinama zove Hakan Gümüşoğlu.