Tragedija u vozilu hitne pomoći: U svojoj 4-oj godini života umrla malena Nejla

U svojoj 4-oj godini života u srijedu je umrla malena Nejla Bajrić iz Brčanskog naselja Omerbegovača, potvrdili su članovi porodice. Prema informacijama koje su potvrđene portalu Otisak.ba djevojčica je umrla na putu za UKC Tuzla gdje su je na daljnje liječenje uputili ljekari iz Brčkog.

hitna

Djevojčica je dovezena iz Brčkog, sanitetskim vozilom i u pratnji medicinske sestre, bez znakova života. Pokušana je reanimacija koja, nažalost nije dala rezultate – kazala je u telefonskoj izjavi za Otisak portparol UKC Tuzla Ersija Aščerić-Mujedinović.

Porodica Bajrić izražava sumnju da je do smrti male Nejle došlo zbog neadekvatnog tretmana u brčanskoj bolnici.

– Dijete je umrlo pod sumnjivim okolnostima i tužilac je naredio da se izvrši obdukcija. Nejla je imala temperaturu 37,5 i odvedena je u Opću bolnicu u Brčkom, odakle su je, nakon liječničkog tretmana, uputili u Tuzlu gdje je stigla mrtva. Dijete su poslali bez pratnje doktora, samo s medicinskom sestrom – kazali su Otisku članovi porodice.

Iz Opće bolnice u Brčkom su kazali da nisu u mogućnosti detaljnije govoriti o slučaju, te da bi više detalja trebalo biti poznato uskoro.

Policija Distrikta je upoznata sa cijelom pričom, a obaviješteno je i Tužilaštvo.

– Nakon izvršene obdukcije, mi ćemo preuzeti medicinsku dokumentaciju i provjeravat ćemo da li ima bilo čije odgovornosti. Shodno tome će se preduzimati radnje – kazao je Halid Emkić, portparol Policije Distrikta Brčko.