Pogledajte filmsku potjeru u Zenici za nasilnim vozačem

U centru Zenice odvijala se prava drama, pripadnici policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su uhapsili vozača koji je izazivao saobraćajne nesreće i tukao vozače. Nadzorna kamera na jednom objektu u centru Zenice jasno je zabilježila snimak na kojem se vidi kako se automobil pežo pokušao zaustaviti da propusti pješake, nakon čega je u njega u velikoj brzini i bez kočenja naletio audi.


Nakon nezgode iz automobila audi izašla su dvojica mladića koji su na očigled brojnih prolaznika počeli brutalno da tuku vozača u čije su vozilo udarili.

Nakon što je policija MUP-a Zeničko-dobojskog kantona zaprimila prijavu o ovom događaju uslijedila je prava filmska potjera za nasilnim vozačem. Tokom potjere policiji su značajnu pomoć pružili i građani Zenice koji su davali upute u kom pravcu bježe nasilnici u audiju.

Tokom potjere mladići u audiju izazvali su još nekoliko nesreća u gradu, a u jednom trenutku su se i mimoišli s policijskom patrolom.

Policija je vozilo audi locirala u zeničkom naselju Crkvice gdje su ubrzo pronašli i bjegunce koje su lišili slobode. U video prilogu članka pogledajte kako se sve odvijalo.


(izvor:tuzlanski.ba)