Navijači dočekali Amela Tuku u Sarajevu i Zenici

amelAmela Tuku, najboljeg bosanskohercegovačkog atletičara, koji je u posljednje vrijeme briljirao i u prestižnoj Dijamantnoj ligi (pobijedio u trci na 800 metara u Monacu) ali i na drugim brojnim takmičenjima, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo danas je dočekalo oko 100 navijača, među kojima i jedan autobus njegovih sugrađana, prijetelja i školskih drugova iz Kaknja.

Od početka njegove karijere pratimo i navijamo za Amela. Ostao je isti. Ostao je priseban. Čuli smo se jutros. Pitali smo ga hoćemo li popiti kafu, na što je odgovorio – naravno. Organizovat ćemo mu doček i u Kaknju“, rekao je na sarajevskom aerodromu Alen Škulj, jedan od navijača i prijatelja koji su dočekali Tuku.

Na pitanje grupi navijača može li Amel Tuka osvojiti medalju na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Pekingu, u jedna glas su poručili: „Sto posto smo sigurni, osvojit će medalju“.

Tuku, koji se u BiH vratio iz Italije gdje se pripremao za SP, navijači su dočekali transparentom “Šampione, dobro nam došao”, sa državnim bh. zastavama, ali i buketima cvijeća.

Amel Tuka svečano dočekan i u Zenici

Nekoliko hiljada Zeničana dočekalo je danas, na Trgu Alije Izetbegovića, trenutno najboljeg svjetskog trkača na 800 metara Amela Tuku, koji se nakon nekoliko značajnih svjetskih rezultata i treninga u Italiji nakratko vratio u Bosnu i Hercegovinu.

Dobrodošlicu mu je poželio gradonačelnik Husejin Smajlović, koji je istakao da je Tuka ostvario “ono što niko nije do sada, ne samo u BiH već i u regionu”.

„Želim ti svaki uspjeh u životu, da ostvariš dobre rezultate i doneseš zlato iz Kine“, kazao je Smajlović.

Zahvaljujući na dočeku, koji je za njega organiziran i na Aerodromu Sarajevo, Amel Tuka je kazao da je prijatno iznenađan i da je oduševljen.

„Ovaj osjećaj koji imam ne mogu vam ni opisati, hvala vam na podršci od početka, ponosan sam na sve vas. Ponosan sam što sam vaš sugrađanin i što ste izdvojili vrijeme da budete ovdje. Bio bih najsretniji kada bih osvojio medalju u Pekingu, gdje neće biti lako, ali znam svoje srce i inat bosanski. To je razlika između nas i drugih, nemaju ono što mi imamo i ovo što gledam ispred sebe“, istakao je Tuka.
Zahvaljujući na dočeku, koji je za njega organiziran i na Aerodromu Sarajevo, Amel Tuka je kazao da je prijatno iznenađan i da je oduševljen.

„Ovaj osjećaj koji imam ne mogu vam ni opisati, hvala vam na podršci od početka, ponosan sam na sve vas. Ponosan sam što sam vaš sugrađanin i što ste izdvojili vrijeme da budete ovdje. Bio bih najsretniji kada bih osvojio medalju u Pekingu, gdje neće biti lako, ali znam svoje srce i inat bosanski. To je razlika između nas i drugih, nemaju ono što mi imamo i ovo što gledam ispred sebe“, istakao je Tuka. (federalna.ba)