Jedna stvar koja uništava vezu i brak

razvodJedna stvar je koja uništava barak i veze, pišu nezavisne.com, a riječ je o gledanju televizije. Vi i vaš partner doživljavate različite stvari u toku dana, razna stresna ili lijepa iskustva. Kada se vratite kući, “pričaj mi kakav si dan imao/la“ zvuči kao “ajde da zajedno prođemo kroz ono što te je nerviralo ili frustriralo u toku dana“.

Ali, umjesto toga, vi sjedite i gledate nešto na televiziji ili internetu. To stvara iluziju da zapravo radite nešto zajedno, ali to nije tako.

Možda sjedite zajedno, ali gledate TV sami. Čak niste ni potpuno prisutni u tom trenutku. Sljedećeg dana, vrijeme koje provodite zajedno se smanjuje. “Hajde brzo da večeramo da bismo što prije odgledali seriju.“ Zvuči kao zajednička aktivnost, ali je upravo suprotno. Uskoro se gubi povezanost između dvoje ljudi.

Žrtvujete razgovor za vrijeme večere u zamjenu za tišinu pred ekranom. Vremenom će se javiti pitanje zašto osjećate da ste se vi i partner udaljili, izolovali jedno od drugog. Na vezama treba raditi, a komunikacija i razumijevanje je jedna od ključnih stvari u svakoj vezi ili braku. Uradite to sada, prije nego što dovedete do toga da jedno drugom postanete samo cimeri, stranci.