Ivan Ivanović se šali na račun silovanih Bosanki

U emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem, koja je sinoć emitovana na banjalučkoj Alternativnoj televiziji, voditelj je kazao da je „od 1995. godine porastao broj Bosanki koje rađaju djecu prije 15. godine i poslije kažu da Plavi šljemovi tamo nisu ništa radili“, aludirajući na prisustvo snaga UN-a u BiH tokom agresije na BiH, piše bh. novinska agencija Patria.

Ivanović je svjesno spomenuo Plave šljemove, za čije pripadnike se i ranije govorilo da su silovali Bošnjakinje. Jedan od poznatih primjera je zloglasni logor „Kod Sonje“ u Vogošći, u koji je prema tvrdnjama silovanih Bošnjakinja dolazio i prvi čovjek Mirovnih snaga UN-a za BiH general Luis Mekenzi zajedno sa vojskom RS-a koji su silovali i ubijali Bošnjakinje.

Inače, na današnji dan 1995. godine Vijeće sigurnosti UN-a donijelo je odluku da 31. januara 1996. godine bude okončana troipogodišnja mirovna misija u BiH.

Ivanović je ovom rečenicom uvrijedio više od 20.000 žena koje su brutalno silovane tokom agresije na BiH, a na ovaj način povezao je s tim zlodjelima i pripadnike UN-a.

Osim ove uvrede, Ivanović je nastavio sa svojim ispadima i prema Albancima za koje je jednom prilikom napisao „šiptarska govna“.

On je u sinoćnjoj emisiji kazao i da „roditelji gole albanske pjevačice ne žele od sramote izaći na ulicu, navodeći i da jeste blam kad ti je dijete Albanka“. A za albanske fudbalere je kazao da im je u autobusu pronađeno 20 kg heroina.

Pa neće valjda živjeti od fudbala – kazao je Ivanović.

izvor: Source