Edin Džeko van terena mjesec dana

Napadač Manchester Cityja Edin Džeko povrijedio se tokom zagrijavanja uoči jučerašnje utakmice protiv Leicestera i prema prvim informacijama mogao bi odsustvovati mjesec dana.

edin-dzeko

Džeko se početkom novembra povrijedio tokom susreta sa QPR-om zbog čega nije igrao tri sedmice, a sada je povrijedio list lijeve noge.

Detaljnim pregledom u utorak bit će utvrđena težina povrede, ali prema prvim prognozama bh. reprezentativac će pauzirati četiri sedmice. Trener Cityja Manuel Pellegrini našao se u problemima s obzirom na to da od ranije ne može računati ni na ostalu dvojicu napadača Sergija Aguera i Stevana Jovetića. – Bit ćemo bez Džeko, Aguera i Jovetića možda i nekoliko sedmica.

Moramo vidjeti koliko će trajati oporavak Jovetića. Teška je situacija, ali moramo naći najbolji način da izađemo iz nje – kazao je nakon meča Pellegrini za zvaničnu internet stranicu kluba. U drugom poluvremenu jučerašnje utakmica zbog povrede je teren morao napustiti i defanzivac Vincent Company.

– Vincent je imao problem s mišićem zbog čega nije igrao u srijedu. Sada je rekao da može zaigrati, ali nije mogao završiti utakmicu – precizirao je Pellegrini.

(izvor:Tuzlanski)