Zdravlje

Čime izliječiti kašalj?

Dolazi zima, djeca su odavno spremna za školski raspust, skijanje i sankanje, a odrasli za novogodišnje praznike. Ipak, zimsko vrijeme, osim neradnih dana, praznikovanja, okićenih ulica i štandova veoma često donosi i prehladu, gripu kao i neizbježni kašalj. U tradiciji naših predaka nalaze se biljke koje su se stotinama godina koristile u borbi protiv svih vrsta kašlja. Danas su sve one, udružene sa savremenom medicinom, pronašle način za brz i siguran prestanak kašlja.

Nasuprot produktivnom kašlju stoji suh, uporan i nadražajan kašalj, koji neke osobe muči i mjesecima, ali zajedničkim djelovanjem bijelog sljeza i kamilice taj period će se znatno smanjiti. Korijen bijelog sljeza i ekstrakt kamilice tradicionalno se koriste protiv suhog kašlja. Sluzi bijelog sljeza oblažu sluzokožu ždrijela i na taj način se smanjuju iritacije grla. Sastojci kamilice pojačavaju povoljno dejstvo sluzi bijelog sljeza i djeluju protivupalno.

Ovakva kombinacija sastojaka je veoma korisna kao zaštita ždrijela, kako kod preosjetljivosti na zagađenja vazduha, kao što su dim i smog, tako i na suh zrak u zatvorenim prostorijama.

Tagovi

Slične objave

Back to top button
error: Zabranjeno kopiranje !!
Close

Otkriven je Ad Blocker

Molimo ugasite Ad Blocker zbog boljeg doživljaja na stranici.