BH. TAEKWONDOISTI 3. mjesto na evropskom klupskom prvenstvu u Antaliji

Članica bh. taekwondo kluba “Zlatni Ljiljan” Ela Ćibo osvojila je 3. mjesto u kategoriji juniorki do 59 kilograma na Evropskom klupskom taekwondo prvenstvu 2014. koje se održalo u turskoj Antaliji.

– Članica bh. taekwondo kluba “Zlatni Ljiljan” Ela Ćibo osvojila je 3. mjesto u kategoriji juniorki do 59 kilograma na Evropskom klupskom taekwondo prvenstvu 2014. koje se održalo u turskoj Antaliji, javlja Anadolu Agency.

Takmičenje se održava u periodu 21. – 29. novemba. U borbi za drugo mjesto Ela je borbu izgubila protiv suparnice iz Španije. Na prethodnim evropskim takmičenjima ova mlada sportistkinja dva puta je gubila borbu za medalju, no upornost i rad ovaj put se isplatila u Antaliji.

Predsjednik kluba “Zlatni ljiljan” Ahmed Dilek podsjetio je kako je turnir održan u na datum kada Bosna i Hercegovina slavi Dan državnosti.

“Naši članovi su na Dan državnosti kao pravi ambasadori predstavljali našu domovinu”, riječi su Ahmeda Dileka, predsjednika i trenera “Zlatnog Ljiljana”.

Zlatni ljiljan prvi je klub koji je BiH donio zlatnu medalju u nekom olimpijskom sportu, a radi se o takmičenju iz 2009. godine kada je članica obog kluba Mirnesa Fetahović postala evropska prvakinja u kategoriji do 33 kilograma. Pored toga članovi kluba “Zlatni ljiljan” vlasnici su jedne srebrene i, uz Elinu medalju, četiri bronzane medalje.

(izvor:akos.ba)