Home / Vijesti / U potpunosti izgorio minibus na Stupu

U potpunosti izgorio minibus na Stupu

Požar koji je zahvatio minibus GRAS-a na autobuskom stajalištu na Stupkoj petlji kada je došlo do samozapaljenja vozila ugašen je,a povrijeđenih na svu sreću nije bilo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dobilo je dojavu o požaru oko 10:30 sati, nakon čega je na mjesto događaja upućena patrola i ekipa vatrogasaca koji su vatru ubrzo lokalizovali.

Vatra na minibusu koji saobraća na relaciji Stup – Sokolje buknula je samo trenutak nakon sto su iz vozila izašli putnici. Prolaznici pričaju kako je samo najednom počeo da kuhlja dim iz prednjeg dijela vozila.

– Odjednom je buknula vatra. Vatrogasci su stigli za minut, ali nisu mogli mnogo toga učiniti. Koliko je brzo izgorjelo vozilo govori i činjenica da su unutra ostali i dokumenti i torba vozača koji je samo “izletio” iz njega. Sve je izgorjelo – pričaju nam svjedoci požara.

Pretpostavlja se da je do samozapaljenja vozila došlo zbog neispravnih instalacija, ali tek će detaljan uviđaj i analiza inspektora za protivpožarnu zaštitu konačno odrediti šta je uzrokovalo požar.

Uposlenici GRAS-a koje smo zatekli na mjestu događaja istakli su da je sreća da se minibus nije zapalio u vožnji. U tom slučaju moglo je doći do blokade vrata na vozilu i fatalnog ishoda.

error: Zabranjeno kopiranje !!