Home / Pomozimo u ime Allaha / Pomozimo u izgradnji kuće jetimskoj porodici Spahić kod Gornjeg Vakufa

Pomozimo u izgradnji kuće jetimskoj porodici Spahić kod Gornjeg Vakufa

Samohrana majka Mirsada Spahić živi u Zastinju kod Gornjeg Vakufa sa dvoje djece, sin i kćerka. Muž je preselio prije par mjeseci. Oni nemaju ništa svoje, nemaju nikakvih primanja i žive u tuđoj staroj kući bez kupatila. Riječ je o jednoj čestitoj i vrijednoj familiji, žive od sakupljanja šumskih plodova. Ono što ljeti zarade moraju potrošiti samo za hranu. Sin Hasib je bio prekinuo školovanje nakon što je završio osmi razred.

Naš aktivista i koordinator na terenu Ramiz ef.Memić, nakon što je H U ”Dijaspora-Sadake” sa svojim donatorima obezbjedila finansijska sredstva, prije par dana upisao Hasiba u školu.Također, obezbjedili smo hranu i djevojčici Semini kupili haljine koja se pokrila. Ona je šesti razred. Inače su djeca primjer u svemu.

Obzirom da se radi o teško ugroženoj porodici koja je naučila živjeti od poštenog rada, naše udruženje je odlučilo pokrenuti akciju izgradnje kuće. Glavni koordinator akcije je Ramiz ef.Memić i sve ćemo raditi transparentno. Sve aktivnosti će biti oglašavane Facebook grupi Apel Za Izgradnju Kuće Jetimima Spahić Iz Zastinja. Na ovom Facebook profilu možete saznati sve upute o načinu uplate sredstava.            Izvor: Saff

error: Zabranjeno kopiranje !!