Home / Crna hronika / Nastavljena istraga u Mostaru: Uklonjena tijela stradalih, danas se prikupljaju ostaci aviona

Nastavljena istraga u Mostaru: Uklonjena tijela stradalih, danas se prikupljaju ostaci aviona

Istraga tragične avionske nesreće danas se nastavlja u Mostaru, nakon što su sinoć sa mjesta nesreće uklonjena tijela petoro nastradalih u kobnom padu sportskog aviona. Potvrdio je ovo za Faktor i Igor Pejić iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

-Tijela nastradalih su uklonjena i prebačena na patologiju u Mostar. Policija je cijelu noć obezbjeđivala mjesto nesreće, a istraga će se jutros nastaviti. Danas će uslijediti prikupljanje materijalnih dokaza i njihovo smještanje u vojni hangar koji će biti pod ključem. Svaki do tih dijelova će se vještačiti kako bi se utvrdilo šta de dogodilo. To je proces koji će potrajati i Ministarstvo će se obratiti javnosti čim prikupi dovoljno informacija – kazao je Pejić.

Pejić je u ime Ministarstva uputio i saučešće porodicama stradalih. Nastavku uviđaja danas će prisustvovati i vršilac dužnosti glavnog tužioca BiH, Gordana Tadić, koja je naredila je sprovođenje sveobuhvatnih istražnih radnji. Iz Tužilaštva BiH je najavljeno da će ona oko podne stići na mjesto uviđaja.

U avionskoj nesreći u južnom dijelu Mostara koja se dogodila jučer u popodnevnim satima poginulo je pet osoba. Među njima je bilo troje djece između sedam i deset godina, a radi se o djeci uposlenika Aerodroma Mostar. Poginuo je i instruktor leta, a kako se nezvanično saznaje radi se o Ivanu Karačiću. U avionu je bila još jedna mlađa osoba, a koban pad ni ona nije preživjela. Mještani su jučer ispričali kako je avion koji se srušio iznad tog područja kružio tokom cijeloga dana.

Istragu u ovom slučaju još sinoć je preuzelo državno tužilaštvo, a njom rukovodi tužiteljica Diana Kajmaković. Izvor: faktor.ba

error: Zabranjeno kopiranje !!