Home / Sport / FK Sloboda najavio tužbu protiv Nogometnog saveza BiH

FK Sloboda najavio tužbu protiv Nogometnog saveza BiH

FK Sloboda iz Tuzle najavio je da će, ukoliko ne dobije licencu za takmičenje, pokrenuti tužbu protiv Nogometnog saveza BiH.

Naime, Prvostepena komisija NS BiH odbila dodijeliti licencu tuzlanskoj Slobodi, ne samo za europske, nego i za domaće takmičenje.

A iz Uprave Slobode poručuju slijedeće: “Sloboda je krajem prošle godine potpisala sporazum s Poreznom upravom o izmirenju poreznih obaveza, a klub je tada bio opterećen sa skoro sedam miliona maraka dugova. Mjesečna rata, prema tom sporazumu, iznosila je oko 120.000 maraka. U međuvremenu je Vlada FBiH otpisala znatan dio duga klubovima, pa se naša obaveza smanjila na 2,78 miliona maraka. Da smo plaćati prema prvom sporazumu, mi bismo bacili u vjetar više od pola miliona maraka. Krajem aprila uplatili smo prvu ratu duga po novom sporazumu” istakao je Senad Mujkanović, predsjednik UO Slobode.
Ovaj dug jedan je od razloga što Sloboda nije dobila licencu.

Drugi razlog navodno su neizmirene obaveze prema igračima Ivanu Kostiću (60.000 KM), Ivanu Fatiću (29.337 KM), Damiru Mehidiću (15.400 KM) i Miljenku Govedarici (10.800 KM).

Sloboda je protiv četvorice igrača podnijela tužbu za klevetu i materijalnu štetu.

error: Zabranjeno kopiranje !!