Crna hronika

Dvojica Zavidovićana provaljivali u kuće i vikendice u Sarajevu

Policijski službenici Četvrte Policijske uprave-PS lidža jučer u 14 sati lišili su slobode V.Dž. (1966) iz Zavidovića, na osnovu potrage Općinskog suda u Sarajevu, i V.A. (1988) također iz ovog mjesta, na osnovu potrage KPZ Zenica.

hapsenjEIstog dana na osnovu usmene saglasnosti dežurnog sudije Općinskog Suda u Sarajevu, u ulici Zenik broj 53, općina Ilidža, policijski službenici izvršili su pretres kuće vlasnistvo K.I., koju su kao postanari koristile osobe lišena slobode.

Tom prilikom pronađene su stvari i alati za koje postoji vjerovatnoća da potiču iz krivičnih dijela teških krađa iz kuća i vikendica, izvršenih na području Kantona Sarajevo, kao i jedan pištolj marke Blow-Magnum.

Obaviješten je dežurni tužilacj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a osobe lišena slobode predate su u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Isti dan u 17 sati V. Dž. je predat policijskim službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo na daljnje postupanje, dok je V.A. u 19.20 sati predat policijskim službenicima zeničkog KPZ -a.

(Zeportal)